20 januari 2009

Grannar

Vi har en granne som på senare tid har börjat titta på tv med väldigt hög volym. Tänkte att det var kvinnan över oss som skaffat så kallad hemmabio och möblerat om lite så att den stod lagom över våran säng.
Tiden på dygnet som man hör detta är ganska sent, i söndags när vi kom hem från landet och en söndagsöl sattes kanalen på vid halv 12 – tolv ungefär.
Sen igår lagom till att vi började borsta tänderna och kvällspyssla så var det dags igen.
Vi la oss i sängen och som tur var stängdes tv:n av.
Dock var inte lyckan långvarig för vad händer 5 minuter senare? är det inte tv:n som är på igen? jo.
Nu har vi legat och tänkt på det störande ljudet (man hör alltså nästan varje ord som sägs i programmet) ett par gånger och M fick nog (och jag med) och stegade upp och drog på sig kläderna för att knata en trappa upp och plinga på. Jag låg kvar och lyssnade på ljudet.
En liten stund senare kommer hon ner igen och säger att det inte kommer från kvinnan ovanför, utan från lägenheten över hennes.
!
va?

när vi har fest och spelar hög musik och har stängd dörr ut till trapphuset så hörs det ingenting igenom våra välisolerade dörrar (ja jag har kollat), men nu ekade det alltså i hela trapphuset.
Från en TV!
M gick upp på vån 3 och plingade på och direkt stängdes tv:n av. Ingen öppnade men ljudet återkom inte på hela kvällen och natten.

Var det bara ett test för att se hur länge vi pallade?
Stackars kvinnan som bor över oss och under högljudda grannen.
Hon sover nog med öronproppar.

Inga kommentarer: